rendőrségi akció

2021.02.06. 10:20

Kéttucatnyian nem kapcsoltak Újfaluban és Derecskén

Az övhasználatot ellenőrizték az egyenruhások csütörtökön és pénteken.

Fotó: police.hu

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság egyenruhásai február 4-én és 5-én a passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrizték Berettyóújfalu és Derecske területén, számolt be a police.hu.

Az ellenőrzés alatt 24 személlyel szemben intézkedtek passzív biztonsági eszköz használatának elmulasztása miatt, hat fővel szemben pedig egyéb szabálysértés elkövetése miatt.

Fotó: police.hu

A Berettyóújfalui Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet a közlekedési szabályok betartására és a biztonsági öv használatának fontosságára. Sajnálatos tény, hogy a passzív biztonsági eszközök használata nélkül jelentősen megnő a súlyos- vagy akár halálos sérülések kockázata. Az ellenőrzés céljával egyezően a biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszerek használati arányának további növelése nélkülözhetetlen a balesetben elhunytak számának, valamint a sérülések súlyossági fokának csökkentése érdekében.

A biztonsági öv használata csökkenti a sérülések kockázatát, és életet menthet, mutat rá a rendőrségi közlemény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában