tippek, tanácsok

2021.02.11. 07:30

Kerüljük a satuféket, tartsuk a távolságot – óvatosságra int az utakon a rendőrség

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint erős széllökések, csapadék, ónos eső és hó is várható.

Fotó: Illusztráció / Napló-archív

Ez által az utak csúszóssá válnak, a látási viszonyok romlanak, a szél pedig csökkentheti a járművek menetstabilitását, ezért mindenkit fokozott óvatosságra és a szokásosnál körültekintőbb közlekedésre int a rendőrség.

Rossz látási viszonyok között és csúszós úton a gépjárművezetőknek számolniuk kell azzal, hogy mind a megállás, mind a kanyarodás komoly koncentrációt igényel, de még az egyenes haladás is nagyobb óvatosságot követel. Amennyiben az autó fara elkezd oldalra enyhén kitörni, finom ellenirányú kormánymozdulattal kell korrigálni! – olvasható a rendőrség figyelemfelhívásában.

Csapadékos időben célszerű kerülni az előzést, és elővigyázatosan, lassítva kell elvégezni a kikerülést, nem a szárazutas rutinsebességgel! Csúszós útszakaszokhoz közelítve csökkenteni kell a tempót! Ha baj van, és az autó megcsúszik, semmiképpen sem a satufék a megoldás. Érdemesebb nagyobb követési távolságot tartani, hogy legyen idő reagálni a kialakuló helyzetre, akár arra, hogy fékezve blokkol a kerék. Érdemesebb motorféket használni, üresben lehetőleg ne guruljon az autó, motorfékkel lassítva kisebb az esély a kerék blokkolására!

Ne feledjék, a közlekedésben saját magunk és mások biztonsága érdekében a legtöbbet mi magunk tehetünk, ha felelősen, óvatosan és empatikusan vezetünk!

Kapcsolódó cikk:

https://haon.hu/kozelet/helyi-kozelet/onos-eso-havazas-es-szel-teljes-kapacitassal-dolgoznak-az-utak-takaritasan-4991026/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában