sziréna

2021.02.17. 09:18

Forró olajat borított magára egy kisgyerek Hajdú-Biharban, vádat emeltek az anya ellen

Az eset még 2019-ben történt, a gyermek testfelületének 30 százalékán megégett.

Fotó: illusztráció / Shutterstock

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség életveszélyt okozó gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat az ellen az anya ellen, aki a gáztűzhelyen hagyta a forró olajjal tele palacsintasütőt, amelyet a kisgyermek hirtelen magára rántott – tudatták közleményben.

Mint a főügyészség írja, 2019. október 12-én a délutáni órákban az egyik Hajdú-Bihar megyei kistelepülésen lévő családi ház konyhájában a vádlott vacsorát készített. Ahhoz palacsintasütőben már kisütötte a húst, azonban a forró olajjal tele palacsintasütőt a gáztűzhely bal oldali első égője fölé tette kihűlni. A vádlott édesanyja is a konyhában tartózkodott, azonban mindketten háttal álltak a gáztűzhelynek.

Ekkor hirtelen beszaladt a konyhába a vádlott 13 hónapos gyermeke, és a gáztűzhelyen hagyott palacsintasütőt magára rántotta, így az abban lévő forró olaj ráborult a fejére és a mellkasára

- részletezi az ügyészség az eset körülményeit.

A sérült gyermeket a nagymama azonnal elsősegélyben részesítette, míg a vádlott rögtön mentőt hívott a gyerekhez. A sértett ezt követően hosszú kórházi kezelésben részesült, több műtéten esett át. A cselekmény kapcsán a kisgyermek testfelületének közel 30 százalékán keletkeztek II., III. fokú égési sérülések, amelyek életveszélyesek voltak, illetve maradandó fogyatékosság hátrahagyásával gyógyultak.

Az ügyben a nyomozást a Püspökladányi Rendőrkapitányság folytatta le. A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség az anya ellen életveszélyt okozó gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A főügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a törvényszék a vádlottat felfüggesztett fogházbüntetésre ítéltje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában