fire phobia

2021.01.28. 12:44

Különleges kiképzést tartottak a magyar békefenntartók

Különleges kiképzést, úgynevezett Fire Phobia felkészítést tartott a napokban a magyar katonák alkotta KFOR Harcászati Tartalék Zászlóalj a Koszovói Erők Nyugati-Regionális Parancsnokság (RC-W) szakaszai számára.

Fotó: Jánosi Eszter főhadnagy-archív

A KFOR-misszió – amelyben a Magyar Honvédség a kezdetek, azaz 1999-es fennállása óta részt vesz – feladatai mára átalakultak. A mindennapi béketámogató feladatok közé már nemcsak a jelenlétfenntartó járőr és a tömegkezelési feladatok tartoznak, hanem a balkáni műveleti területen egyedülálló kiképzések is – írja a bocskaidandar.hu.

Fotó: Jánosi Eszter főhadnagy-archív

A tűziszony leküzdését szolgáló Fire Phobia képzést immár hagyományosan a magyar katonák tartják a Koszovóban szolgáló más nemzetek számára is. A tréning célja, hogy felkészítse a KFOR békefenntartóit egy esetleges Molotov-koktéllal végrehajtott támadásra. A katonák így elsajátíthatják, hogy milyen mozgásmódokkal és speciális felszereléssel tudnak ellenállni a támadásnak.

A valós helyzetet imitáló kiképzést az RC-W vezetése alatt szolgáló szakaszok kiválóan teljesítették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában