Sziréna

2021.01.20. 10:16

Cserbenhagyásos gázolás miatt emeltek vádat egy jogsi nélkül autózó férfival szemben

A vádirat szerint a férfi nem rendelkezett vezetői engedéllyel, amikor elgázolt egy szabálytalanul közlekedő kerékpárost, majd elhajtott a helyszínről.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A Debreceni Járási Ügyészség segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette miatt emelt vádat egy sofőr ellen, aki elhajtott a helyszínről, miután összeütközött egy kerékpárossal.

A vádirat szerint a vezetői engedéllyel nem rendelkező vádlott 2020. május 17-én délelőtt 10 óra körüli időben Debrecen belvárosában közlekedett egy egyirányú úton. Bár ügyelt az irányadó sebességtartomány betartására, arra azonban nem, hogy végig a jobb oldali sávban maradjon. Emiatt későn vette észre a vele szemben szabálytalanul érkező kerékpáros sértettet, így a vádlott a gépkocsi elejével a kerékpár elülső részének ütközött. A sértett leugrott a kerékpárról, az ütközés következtében azonban a jobb lábának csapódott, ebből kifolyólag 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérülései keletkeztek – részletezte a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

A vádlott a helyszínen nem állt meg, nem győződött meg arról, hogy a sértettnek szüksége van-e segítségre, orvosi ellátásra, hanem adatai hátrahagyása nélkül a helyszínről gépkocsival elhajtott – olvasható a közleményben.

Az ügyben a nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányság folytatta le.

A Debreceni Járási Ügyészség a többszörös KRESZ-szabályt szegő, a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki és meghatározott időre tiltsa el őt a közúti járművek vezetésétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában