Új autójuk is van

2020.12.21. 12:22

A polgárőrség mától ellenőrzi az utcákat

Helyi aktivitás nélkül hosszú távon teljesen lehetetlenné válik a közbiztonság felügyelete.

Fotó: Matey István

A Főnix Debrecenért Polgárőr Egyesület új autó beszerzéséről, illetve az ünnepek alatti tevékenységéről számolt be hétfőn a Piacikert utcán, ahol megjelent Pósán László országgyűlési képviselő és Komolay Szabolcs önkormányzati képviselő is.

Fotó: Matey István

– A mai nap folyamán egy fontos esemény történt Pac és a Lencztelep térségében, ami úgy vélem, az ünnepek előtt különösen mérvadó, mondhatni egy ajándék az itt élők számára – vélekedett Pósán László. – Az esztendő utolsó napjaitól kezdve ismét elindul a polgárőrség tevékenysége, elkezdődik az a közrend figyelése és erősítése, ami az itt élők biztonságérzetének szempontjából kiemelt jelentőségű. Jelen volt korábban is egy hasonló kezdeményezés, ami az idő múlásával elhalt, mivel a polgárőrök tevékenységéhez komoly aktivitás, elhivatottság és áldozat szükséges. Ezt azért fontos kiemelni, mert az a csapat, amely elkezdi a munkáját, egy plusz feladatot vállalt magára, hiszen más területekről jönnek át a kijelölt térségre – mondta, majd felhívta a figyelmet: aki teheti és fontosnak tartja a közbiztonságot, továbbá a saját környezetének nyugalmát, az csatlakozzon a polgárőr egyesülethez, hiszen hosszú távon helyi aktivitás nélkül nehéz lesz a biztonságot fenntartani, majd teljesen lehetetlenné válik.

A lakosok bevonása

A kezdő löketet az egyesületi tevékenység biztosítja a lakosok számára, de a jövőben összefogással kell tenni a jólétért. – Helyi erők bevonása nélkül soha nem lehetünk elég hatékonyak ahhoz, amit elvárunk a mindennapjainkban – mondta Pósán László. – Mindazokat, akik korábban már közbiztonsággal kapcsolatos kérésekkel, ötletekkel és javaslatokkal felkerestek engem, vagy az önkormányzati képviselő urat, biztatom, hogy ezentúl ne csak beszéljenek a dolgokról, hanem tegyenek is érte. Bízom benne, hogy ez a típusú összefogás az élhetőbb környezetet mindenképpen megteremti a jövőben – tette hozzá.

Fotó: Matey István

A problémák orvoslása

– Szimbolikus a helyszín, amit választottunk arra, hogy beszéljünk az útjára indított kezdeményezésünkről, hiszen a külterületi részen merültek fel azok a problémák – korábban is és most is –, amelyek indokolttá teszik a polgárőr szervezet létrejöttét – hangsúlyozta Komolay Szabolcs.

Komolay Szabolcs önkormányzati képviselő (középen) | Fotók: Matey István

– Korábban már működött egy szervezet, amely az elmúlt években bizonyos okoknál fogva elhalt. Ezt követően elindult a megvalósuló kezdeményezésünk, melyet nem volt egyszerű véghezvinni, de sikerült. Vélhetően minden akadály elhárul annak érdekében, hogy nyugodtan tudjon a helyi polgárőrség működni – mondta. – Fontos az embereknek a biztonságérzete, amit a rendőrség mellett a polgárőrség tud garantálni. Két dologra hívnám fel a figyelmet: minden lakos segítse a polgárőrök munkáját azzal, hogy információkkal látják el őket. Ha tudnak olyan dologról, amiről úgy gondolják, hogy szükséges bejelenteni, bátran tegyék meg, mert ezt követően tudnak intézkedni. Továbbá biztatom az itt élőket, hogy csatlakozzanak, és legyenek aktív tagjai a polgárőrségnek azért, hogy minél többet tudjanak járőrözni – fűzte hozzá az önkormányzati képviselő.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában