elvették a jogsiját

2020.12.01. 08:24

Pozitív lett egy sofőr drogtesztje Hajdúböszörményben, lezárták a nyomozást

A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 21 éves helyi lakossal szemben folytatott.

Fotó: illusztráció / Shutterstock

A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság járművezetés bódult állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy helyi férfivel szemben – írja a police.hu. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított személygépkocsijával közlekedett június 24-én 14 óra 30 perc körül a város belterületén, amikor ellenőrizték a járőrök. Az igazoltatás során felmerült a gyanú, hogy a sofőr a vezetés megkezdése előtt kábítószert fogyasztott, ezért őt előállították, és vele szemben droggyorstesztet alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott.

Az eljárás során kirendelt igazságügyi orvosszakértő megállapította, hogy a 21 éves férfi a vezetési képességre hátrányosan ható szerek által befolyásolt bódult állapotban volt, amikor igazoltatták az egyenruhások

- olvasható a rendőrségi közleményben.

A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztálya – a gyanúsított vezetői engedélyének bevonása mellett – az ügy vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti. A rendőrök ezért ismételten felhívják a járművezetők figyelmét, hogy soha ne üljenek ittasan a volán mögé, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas, vagy bódult személy vezet! Ne engedjék meg családtagjaiknak, rokonaiknak, ismerőseiknek sem, hogy ittasan gépjárművet vezessenek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában