Vádemelés

2020.11.10. 10:27

Főügyészség: csak a barátnő pénze kellett a debreceni férfinak

A vádirat szerint közel 700 ezer forintot csalt ki a férfi a barátnőjétől, miután a bizalmába férkőzött.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A Debreceni Járási Ügyészség csalás bűntette miatt emelt vádat egy férfival szemben, aki pénzszerzésre használta a barátnőjével fennálló bizalmi kapcsolatát – tájékoztatta portálunkat a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a sértett 2018 végén ismerkedett meg a büntetett előéletű vádlottal, akivel később párkapcsolata alakult ki. A férfi azonban kihasználta a sértettel való kapcsolatát és pénzt csalt ki tőle. Visszaélt a nő bizalmával, különböző indokokkal rendszeresen kölcsönkért és rövid visszafizetési határidővel hitegette. A kölcsönt többek között hagyaték megszerzésére, ingatlanvásárlásra, váratlan kiadások felmerülésére és gyermekeinek meglátogatására kérte. A megtévesztett nő 2018 decembere és 2019. január vége között nyolc alkalommal, összesen 690 ezer forintot adott át a vádlottnak. A férfinak azonban egyáltalán nem állt szándékában a kölcsönök visszafizetése, amire kedvezőtlen anyagi körülményei miatt lehetősége sem volt, célja mindvégig a pénz jogtalan megszerzése volt – olvasható a Főügyészség közleményében.

A vádlott cselekményével 690 ezer forint kárt okozott a sértettnek, amit a Debreceni Rendőrkapitányságon lefolytatott nyomozás során részletekben megtérített.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlottal szemben nagyobb kárt okozó, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a vádiratban börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabására, valamint a korábban kiszabott, felfüggesztett szabadságvesztés utólagos végrehajtására tett indítványt. A járási ügyészség a büntetés konkrét mértékére is indítványt tett arra az esetre, ha a vádlott a járásbíróság előkészítő ülésén beismeri bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában