Vége a nyomozásnak

2020.10.08. 10:22

Tragédia egy debreceni fakitermelésen: ezért veszthette életét a favágó

A hajdú-bihari nyomozók két férfit gyanúsítanak azzal, hogy közük lehetett a baleset bekövetkezéséhez.

Fotó: police.hu

A rendőrségre 2018. február 7-én reggel érkezett bejelentés arról, hogy Debrecen mellett egy fa rádőlt egy férfira, aki olyan súlyosan megsérült, hogy életét vesztette. A nyomozók a helyszínre mentek, és a szemle során megállapították, hogy emberi mulasztás vezethetett a baleset bekövetkezéséhez, ezért szakértők bevonásával kezdtek az eset vizsgálatába – írja a police.hu.

Fotó: police.hu

A nyomozás adatai szerint fakitermelés folyt az erdős területen. A sértett a munkálatokban vett részt, amikor az egyik fa rádőlt.

A vizsgálat, valamint a szakértői vélemények alapján több munkavédelmi előírást sem tartott be a kitermelést végző vállalkozás vezetője, valamint a munkálatokat irányító férfi sem szabályosan végezte a kivágásokat

- áll a rendőrségi közleményben.

Fotó: police.hu

A nyomozók a 32 éves vállalkozót foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség, míg a munkavezetőt halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

Fotó: police.hu

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában