lefoglalták őket

2020.10.13. 09:54

Illegálisan tartott lőfegyvereket, lőszereket és gyógyszereket a debreceni vádlott

A Debreceni Járási Ügyészség lőszerrel visszaélés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, akinél egy piaci ellenőrzés során illegálisan tartott termékeket találtak.

Fotó: police.hu

2019. november 5-én délelőtt a debreceni rendőrök ellenőrzést tartottak egy debreceni használtcikk piacon. A vádlott árusító helyénél megtaláltak és lefoglaltak több mint ötszáz töltényt, kilenc fegyvert és közel ezer darab gyógyszert. Ezt követően a rendőrök a férfi lakóhelyén kutatást tartottak, ahol további légfegyvereket és légpisztolyokat foglaltak le.

A 71 éves vádlott a légpuskákat és légpisztolyokat az ország más használtcikk piacain azért vásárolta, hogy azokat továbbértékesítse. A lefoglalt 31 légfegyver az irányadó jogszabályok alapján lőfegyvernek, a közel 160 db töltény pedig lőszernek minősül, ezek tartásához engedély szükséges, amivel a vádlott nem rendelkezett. A férfitól lefoglalt további, közel 260 töltény tartása szabálysértésnek minősül, ezért ellene szabálysértési eljárás indult – olvasható a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség közleményében.

A különböző piacokon vásárolt tabletták Magyarországon illegálisan voltak forgalomban, mennyiségük meghaladja a vádlott személyes szükségleteit, ezért tartásuk bűncselekményt valósít meg.

A Debreceni Járási Ügyészség a tettét beismerő vádlottal szemben lőfegyver engedély nélkül megszerzésével elkövetett lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés bűntette és gyógyszerhamisítás bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a járásbíróság az iratok tartalma alapján hozzon büntetővégzést, amelyben a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, továbbá rendelje el a lefoglalt lőfegyverek, lőszerek és gyógyszerek elkobzását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában