vádat emeltek

2020.10.27. 08:20

Botokkal verekedtek Konyáron, életveszélyes koponyasérülés lett a vége

Egy másik sértett maradandó fogyatékossággal járó kézsérülést szenvedett a tavaly novemberi esetben.

Fotó: police.hu

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ellen a három férfi ellen, akik egy korábbi konfliktus miatt botokkal támadtak rá a szomszédban élő asszony élettársára és annak testvérére – írják kedd reggeli közleményükben.

Az idősebb vádlott és két fia Konyáron élnek egy családi házban, a közelükben lakik az egyik sértett élettársa. A bűncselekmény napján a sértettek az asszony házában tartózkodtak – ismerteti az előzményeket az ügyészségi híradás.

Mint fogalmaznak, 2019. november 15-én 18 óra 30 perc körül a vádlottak és a sértettek kint voltak az utcán, amikor az idősebb vádlott és az egyik sértett összeszólalkozott, hangosan szidták egymást. Emiatt ezen sértett élettársa bejelentést tett, majd rendőri intézkedés történt a helyszínen.

Miután a rendőrök elmentek, a három vádlott egy-egy fabottal a kezében a szomszédasszony háza elé ment, hangoskodtak és provokálták a nő élettársát, valamint annak testvérét. A sértettek kimentek az utcára, ahol az egyik fiatalabb vádlott az egyik sértettet a fabottal nagy erővel fejen ütötte. A testvére segítségére siető másik sértettre ekkor rátámadt a másik fiatalabb vádlott, a fabottal megütötte a férfi tarkóját és bal kezét. Ezt látva az idősebb vádlott is bekapcsolódott a verekedésbe, a nála lévő bottal ráütött mindkét sértett felsőtestére, majd fiaival együtt elhagyta a helyszínt – áll a közleményben.

A vádlottak bántalmazása következtében az egyik sértett 8 napon túl gyógyuló életveszélyes koponyasérüléseket szenvedett, míg a másiknak fogyatékosság hátrahagyásával gyógyuló kézsérülése keletkezett.

Az ügyben a nyomozást a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság folytatta le.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség a bűnügyi felügyelet hatálya alatt álló, illetve más ügyben letartóztatásban lévő vádlottak ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette, maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A vádiratban börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta mindhárom vádlott tekintetében. A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség a vádiratban az apa és egyik fia vonatkozásában mértékes indítványt is tett arra az esetre, ha a vádlottak a törvényszék előkészítő ülésén a bűncselekmény elkövetését beismerik és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában