beismerte tettét

2020.10.20. 14:13

Bíróság elé állítanák a férfit, aki a gyanú szerint ki akart rabolni egy boltot

A debreceni nyomozók befejezték az ügy vizsgálatát.

20201001 Debrecen fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló Fegyveres rablási kísérlet volt a Vénkertben.

Fotó: Napló-archív

Mint arról hírt adtunk a rendőrségre 2020. október 1-én 12 óra 30 perc körül érkezett bejelentés arról, hogy egy férfi Debrecenben megpróbált kirabolni egy élelmiszerboltot. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított bement a boltba, magához vett egy üdítőt és egy kávét, majd amikor a kasszánál sorra került, elővett egy 20 cm-es kést, megfenyegette vele a pénztárost és a pénzt követelte. A bolt alkalmazottja azonban nem adta át a bevételt, elkezdett kiabálni, ezért a férfi elmenekült.

A debreceni egyenruhások és nyomozók az üzlet közelében, albérleti lakásában fogták el a feltételezett elkövetőt. Gyanúsítotti kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására, amit a Debreceni Járásbíróság 2020. október 2-án elrendelt. A 37 éves férfi beismerő vallomást tett – olvasható a rendőrség híradásában.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett kísérlet miatt indított nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat bíróság elé állítási javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek.

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában