felfüggesztett kaphat

2020.09.08. 09:22

Milliókat csalhatott ki ismerősétől, vádat emeltek ellene

Külföldi autóvásárlással hitegetve csapta be ismerősét a budapesti férfi – írja a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

Fotó: illusztráció / Shutterstock

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség nagyobb kárt okozó csalás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki több mint kétmillió forintot csalt ki barátjától.

A sértett egy internetes közösségi oldalon ismerkedett meg a vádlottal, akiről úgy tudta, hogy autószereléssel foglalkozik, majd 2018 májusában megkérte, hogy segítsen neki külföldről gépjárművet vásárolni.

A vádlott a sértettel történt beszélgetése során valótlanul azt állította, hogy a saját cégén keresztül tud gépkocsit venni egy német, autókra licitáló internetes oldalon, továbbá felajánlotta a segítségét a megvásárolt gépkocsi Magyarországon történő forgalomba helyezéséhez is.

A sértett ezt követően néhány napon belül több mint kétmillió forintot adott át Debrecenben a vádlottnak. A férfi még aznap este közölte a sértettel, hogy a gépkocsit megvette, az 2018. június elején fog Magyarországra megérkezni.

A vádlott az ezt követő hónapokban többször hitegette a sértettet és családtagjait, különböző valótlan okokra hivatkozott, amiért késik a gépkocsi behozatala.

Az autó megvásárlása egyáltalán nem állt a vádlott szándékában, célja mindvégig a pénz jogtalan megszerzése volt, ezáltal a sértettnek 2 201 000 forint kárt okozott. A nő kérte a kárának megtérítését, a nyomozás során polgári jogi igényt terjesztett elő.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a vádlottal szemben nagyobb kárt okozó csalás bűntette miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A vádiratban a járási ügyészség arra tett indítványt, hogy a járásbíróság az iratok tartalma alapján hozzon büntetővégzést és a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, továbbá a sértett által előterjesztett polgári jogi igénynek adjon helyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában