fotókkal, videóval

2020.09.29. 14:59

Megkönnyebbült a trafikrabló, amikor meglátta a rendőröket

Ötletadó filmekkel, terepszemlével készültek a Dózsa György utcai dohánybolt augusztusi kirablására. A rendőrség vádemelést javasol a gyanúsítottak ellen.

Fotó: YouTube / PoliceHungary

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya fegyveresen elkövetett rablás bűntett miatt indított nyomozást két ismeretlen férfi ellen, akik augusztus 26-án kora reggel kiraboltak egy debreceni dohányboltot – írja a police.hu.

A nyomozók két napon belül azonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 18 éves O. Richárdot, és 19 éves társát R. Józsefet. A két férfit kihallgatták, beismerő vallomást tettek. A rendőrségi közleményből kiderül:

elmondták, hogy készültek a rablásra, ötletadó filmeket néztek, majd terepszemlét tartottak Debrecenben.

Végül választásuk a Dózsa György utcán található üzletre esett. Nem sokkal nyitás után O. Richárd, egy légfegyverrel a kezében ment be a boltba, társa pedig kint biztosította. Miután megszerezték a kasszában található több mint ötvenezer forintot, elmenekültek a helyszínről. A fegyvert később elrejtették, a pénzt pedig elköltötték. Elutaztak a városból, előbb Diósgyőrbe, majd Egerbe mentek, ahol a hajdú-bihari nyomozók elfogták őket. Egyikük vallomásában azt mondta,

tudta, hogy szorul a hurok, és megkönnyebbülést érzett, mikor megjelentek a rendőrök.

A jelenleg is letartóztatásban lévő gyanúsítottak ügyében a hatóság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában