Hasznos tanácsok

2020.08.21. 09:01

Rendőrök a vidámparkban

A gyerekek kipróbálhatták a rendőrök által használt felszereléseket.

Baleset-megelőzési programot tartottak a Debreceni Rendőrkapitányság munkatársai augusztus 17-én, a Nagyerdei Kultúrpark vidámparkjában.

Az eseményen Kovács Mihály rendőr százados felhívta a gyerekek figyelmét a látni és látszani elv fontosságára, ismertette a diákokkal a kerékpáros közlekedés legfontosabb szabályait, és egyéb hasznos tanácsokkal is ellátta a jelenlévőket. Az érdeklődők az interaktív programon különböző gyakorlati és elméleti feladatokat oldhattak meg, továbbá magukra ölthették a rendőrök által használt felszereléseket is – írja a police.hu.

Fotó: police.hu

Néhány olyan jó tanács is elhangzott, amelyekre érdemes felhívni a gyerekek figyelmét. Ilyen az, hogy az úttesten történő átkeléshez a kijelölt gyalogos-átkelőhelyet vegyék igénybe, a fényjelző készüléknek csak a folyamatos zöld jelzésén haladjanak át; amikor a zöld jelzés villogóra vált, az úttestre már nem szabad lelépni, amikor pedig kerékpárral közlekednek, a kijelölt kerékpárutat használják.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában