bár az összeg nem volt túl nagy

2020.08.03. 16:57

Megpróbálta lefizetni a határrendészt, gyorsított eljárásban elítélték

Egy év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt a Nyíregyházi Törvényszék egy román-ukrán állampolgárságú férfit, aki múlt szerdán 10 euróval meg akart vesztegetni egy határrendészt a barabási határátkelőnél.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Keresztes Imre tájékoztatása szerint a férfi kilépéskor átadta a román útlevelét, a belga személyi igazolványát és a gépjármű forgalmi engedélyét a határforgalom-ellenőrzést megkezdő rendőrnek, a gyorsabb átkelés érdekében pedig az iratok közé egy 10 eurós bankjegyet tett – olvasható az MTI-n.

Az oroszul zajló beszélgetés során a férfi többször a rendőr törzsőrmester tudtára adta, hogy a pénzt az Ukrajnába történő mielőbbi kiléptetése érdekében neki szánta – írta a főügyész.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség ügyésze lefoglalta a vesztegetési pénzt, a férfit gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették. A vádlott beismerte a bűncselekmény elkövetését.

Az ügyet a bíróság gyorsított eljárásban bírálta el: a büntetlen előéletű férfit hivatali visszaélés miatt bűnösnek mondta ki, jogerősen 1 év, 2 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte, továbbá a 10 euró címletű bankjegyre vagyonelkobzást rendelt el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában