Vadiúj Volkswagenek

2020.06.05. 16:26

Újabb három mentőautóval bővülhetett a debreceni állomás

További korszerű járművek segítik az egyik legnemesebb dolgot, az életek megmentését.

Fotó: Matey István

– Jeles nap ez a Hajdú-Bihar Megyei Mentőszervezet életében, hiszen a Debreceni Mentőállomás gépjárműparkja három új, Volkswagen típusú mentőautóval lesz gazdagabb. A cívisvárosi az ország legnagyobb mentőállomása, 137 dolgozó végzi a térség – Debrecen és vonzáskörzete –, valamint speciális mentőegységei révén az egész megye sürgősségi mentőellátását – mondta köszöntőjében dr. Korcsmáros Ferenc, az Országos Mentőszolgálat Észak-Alföldi Regionális igazgatója péntek délután, a Debreceni Mentőállomáson tartott sajtótájékoztatón, ahol három új autót adtak át az állomásnak. A 2019-2020. évi ciklusban 254 mentőautó cseréje történhetett meg országszerte. Korcsmáros Ferenc hozzátette, olyan technikai felszereltségében korszerű mentőgépjárművek kezdhetik meg szolgálatukat, amiket még nem alkalmazott az Országos Mentőszolgálat. Számok tekintetében továbbá elmondta, az itt folyó munka évente több mint 30 ezer mentősi feladatot jelent, a tavalyi esztendőben pedig a bajtársak több mint 40 ezer órát töltöttek el a mentőgépjárművek fedélzetén, amik 747 ezer kilométert tettek.

Áldozatos munka

– Az elmúlt két hónapot egy globális világjárvány árnyékában töltöttük. Hála Istennek csak az árnyékában, mert nagyon kevés volt a megbetegedések száma, és megállapítottuk azt is, hogy áldozatot a járvány Debrecenben nem követelt. Ebben rendkívül fontos szerepe volt annak, hogy itt ekkor is az egészségügy területén dolgozó mentősöktől az orvosi szolgálatokig mindenki a lehető legmagasabb színvonalon látta el a munkáját – mondta Papp László polgármester köszöntőjében. Az autókat ünnepi szalagátvágással adták át a Mentőállomás számára. Papp László, Korcsmáros Ferenc és Pósán László országgyűlési képviselő tiszteletük kifejezésének jeléül a nemzeti színű szalagból a jelenlévő mentős bajtársak számára nyújtottak át egy-egy darabot áldozatos munkájukat megköszönve.

HBN

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában