ügyeleti hírek

2020.06.18. 09:23

Szerdán még tartott a keddi eső okozta károk felszámolása

A sok csapadék miatt még szerdán is szükség volt a tűzoltók beavatkozására.

Fotó: Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A nagy mennyiségű eső miatt összegyűlt víz kiszivattyúzására riasztották a debreceni hivatásos tűzoltókat Debrecenben a Salétrom utcába és a Hatvan utcába. Előbbi helyen a szerelőaknában, másik helyen a liftaknában összegyűlt vizet kellett eltávolítani. Nagy mennyiségű esővíz gyűlt össze egy debreceni bevásárló központ alagsorában és liftaknájában a Péterfia utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók szivattyúval eltávolították az összegyűlt csapadékot. Szivattyúzni kellett egy társasház pincéjében Debrecenben, a Garai utcában is.

Úttestre borult egy öt méter magas fa tegnap délelőtt Debrecenben, a Móricz Zsigmond körúton. A debreceni hivatásos tűzoltók a fát kézi erővel eltávolították.

Szintén Debrecenben a Kishegyesi úton egy tíz méteres fa ága hasadt le és a gyalogos forgalmat is veszélyeztette. A debreceni hivatásos tűzoltók kihúzós létrán át motoros láncfűrésszel avatkoztak be.

Berettyóújfaluban további négy helyre riasztották a tűzoltókat szerda délután vízzel elöntött ingatlanok szivattyúzására a Bessenyei lakótelepre. A Jászai Mari utcában két helyre, valamint a Millenium utcára.

Hajdúböszörményben a Hadházi úton egy tizenöt méteres kiszáradt fa a vasúti sínre dőlt és egy távközlési oszlopot is a vasúti pályára döntött. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel és kéziszerszámokkal, a kidőlt fát és a távközlési oszlopot eltávolította, a forgalmi akadályt megszüntette.

Egy hat méteres akácfa hasadt ketté tegnap délután Debrecenben, a Derék utcában. Gyalogos forgalmat veszélyeztetett. A debreceni hivatásos tűzoltók láncfűrésszel avatkoztak be – összegezte a katasztrófavédelem.

Előállítások sorozata

A rendőrség jelentése szerint a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában nem jutott a rendőrség tudomására személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset.

A szolgálatot ellátó állomány hét személyt fogott el, ebből öt főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, két személyt pedig a velük szemben érvényben lévő körözés alapján.

A rendőrök 18 személyt állítottak elő, ebből 11 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés nyolc esetben történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában