ügyeleti hírek

2020.06.13. 10:46

Méhek befogásában is segítettek a tűzoltók pénteken

Sok helyre riasztották pénteken a hatóságokat.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Két személygépkocsi ütközött össze péntek reggel Debrecenben, az István úton. A helyszínen a debreceni hivatásos tűzoltók a járműveket áramtalanították. A balesetben ketten voltak érintettek, akik közül egy embert a mentőszolgálat kórházba szállított.

Leszakadt egy kilenc méteres fa egyik ága délelőtt Debrecenben a Böszörményi úton. A debreceni hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el a közúti forgalmat veszélyeztető növényt.

Méhésznek nyújtottak segítséget a debreceni tűzoltók délelőtt a Bessenyei utcában. A tűzoltók gépezetes tolólétrát biztosítottak a méhésznek, hogy a közel nyolc méteres fa lombjai közé települt méheket megközelíthesse. Délután a kabai önkéntes tűzoltók segítettek egy másik méhésznek, egy családi ház födémjébe költözött méhcsalád befogásában Kabán, a Hajnal utcában. A tűzoltók kéziszerszámokkal megbontották az épület födémjét, így a méhek kaptárba kerülhettek.

Leszakadt egy faág, Debrecenben a Dembinszky utcában délután. A debreceni hivatásos tűzoltók dugólétrán keresztül, kéziszerszámok segítségével távolították el a közúti forgalmat veszélyeztető növényrészt.

Úttestre dőlt egy fa Nyírlugos és Nyíracsád között az éjjel. A nyíradonyi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be – összegezte a történteket a katasztrófavédelem.

Körözött személyeket kaptak el a rendőrök

A rendőrség beszámolója alapján a Hajdú-Bihar megyei rendőrök az elmúlt 24 órában három személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek könnyű sérüléssel végződtek.

A szolgálatot ellátó állomány kilenc személyt fogott el, ebből hét főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, két személyt pedig a velük szemben érvényben lévő körözés alapján.

A rendőrök 14 személyt állítottak elő, ebből három főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés négy esetben történt.

A Nyírbátori Rendőrkapitányság munkatársai 2020. június 12-én elfogták Sz. M. 21 éves nyíradonyi lakost. A férfi ellen a Debreceni Járásbíróság lopás elkövetése miatt elfogatóparancsot adott. A körözött férfit a rendőrök a rendőrkapitányságra előállították és őrizetbe vették – derül ki a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság közleményéből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában