Átmulatott éjszaka

2020.06.26. 10:49

Borultak a kukák, repültek a jelzőtáblák Hajdúszoboszlón

A Debreceni Járási Ügyészség garázdaság vétsége és közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt emelt vádat két fiatal ellen, akik szórakozás után gyalogosan hazafelé tartva több utcában is kukákat borítottak fel, hangoskodtak, kiabáltak, majd egy közlekedési jelzőtáblát is kivettek a helyéről.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A vádirat szerint a fiatalkorú és a felnőttkorú vádlott barátok, akik 2020. február 15-én, az esti órákban egy hajdúszoboszlói vendéglátóhelyen együtt szórakoztak és italoztak. Később, 23 óra körül ittas állapotban az idősebb vádlott lakóhelyére indultak, azonban útközben jókedvükben hangoskodtak, kiabáltak és két utcában összesen három hulladékgyűjtő konténert felborítottak. A későbbiekben a strandfürdő bejárata közelében elhelyezett gyalog- és kerékpárutat jelző közlekedési jelzőtáblát együttesen kirángatták a földből, és azt keresztben az útra dobták, majd eltávoztak a helyszínről – tájékoztatott a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

Röviddel a cselekmény után a vádlottakat a rendőrjárőrök elfogták és intézkedés alá vonták. A vádlottak kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy az utcában élőkben megbotránkozást és riadalmat keltsen. A közlekedési jelzőtábla eltávolításával és annak a gyalog- és kerékpárúton keresztben történő elhelyezésével veszélyeztették az ott közlekedők testi épségét figyelemmel arra, hogy a cselekmény elkövetésére éjszakai látási viszonyok között került sor, amikor az észlelhetőség egyébként is korlátozott – olvasható a közleményben.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlottak ellen társtettesként elkövetett közlekedés biztonsága elleni bűntett és garázdaság vétsége miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a fiatalkorú vádlottat hosszabb időre bocsássa próbára, és állapítsa meg, hogy a próbaidő tartama alatt pártfogó felügyelet alatt áll, míg a felnőttkorú vádlottat közérdekű munka büntetésre ítélje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában