családi vitából indult

2020.05.18. 09:11

Ablakon és egy nagykapun vezette le dühét a hencidai férfi

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség közleménye szerint a férfi az éjszaka közepén hangoskodva szidta családtagjait, majd kővel betörte egy ház ablakát és egy nagykapu-szárnyat átdobott az út melletti árokba.

A vádlott Hencidán él együtt szüleivel és testvéreivel, akikkel 2019. augusztus 2-án összeveszett, a veszekedés testvéreivel tettlegességig fajult, aminek következtében a vádlott sérülést szenvedett, ezért egészségügyi ellátása érdekében kórházba szállították.

Az ellátást követően a férfit a betegszállító gépjármű 2019. augusztus 3-án az esti órákban hazaszállította, azonban a vádlott nem ment be a lakásba, hanem az utcán bolyongott, közben hangosan szidta a családját.

A vádlott feldühödött állapotban egy közeli utcában lévő ház ablakát egy tégladarabbal beütötte, majd egy másik ingatlan kapujának egyik szárnyát a helyéről leemelte, átvitte az út túloldalára és az árokba dobta, majd a ház előtt kihelyezett pad háttámláját leszakította.

A vádlott a rongálással a sértetteknek 4000 forint, illetve 1000 forint kárt okozott, ami nem térült meg.

A vádlott olyan kihívóan közösségellenes és erőszakos magatartást tanúsított, amely az utcában lakó, illetve azt észlelő személyekben megbotránkozást és riadalmat keltett.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a különös visszaeső vádlott ellen garázdaság vétsége miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A vádiratban a járási ügyészség indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki és rendelje el a vádlott pártfogó felügyeletét. Indítványozta továbbá, hogy a járásbíróság az egyik sértett által előterjesztett polgári jogi igényt érdemben bírálja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában