megkerült az előző is

2020.04.21. 10:19

Trükkösen juthatott másik jogosítványhoz a püspökladányi nő

Közokirat-hamisítás bűntette miatt emeltek vádat egy nő ellen, aki bejelentette, hogy vezetői engedélyét elveszítette, ezért az illetékes hatóság új jogosítványt állított ki részére.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A vádlott jogszerűen megszerzett vezetői engedélyét ittas vezetés miatt külföldön 2018. október 27-én a rendőrség bevonta – áll a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség közleményében.

Az asszony 2018. november 5-én Püspökladányban elment az illetékes hatósághoz, ahol jegyzőkönyvbe foglalták nyilatkozatát, miszerint vezetői engedélyét 2018. október 28-án külföldön elvesztette, mindemellett kijelentette, hogy annak elvételére rendőri intézkedés keretében nem került sor.

A vádlott részére a valótlan tartalmú nyilatkozat alapján a hatóság 2018. november 5. napján másik vezetői engedélyt készített.

A külföldi közlekedési hatóság azonban 2019. május 8. napján megküldte a magyar hatóságnak a vádlott rendőri intézkedés során bevont vezetői engedélyét.

A Püspökladányi Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat a Püspökladányi Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalát célzó vádiratában indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában