tanácsok a rendőrségtől

2020.04.02. 14:50

Itt a tavasz, kezdődik a motoros szezon

A kedvező időjárási körülményeknek köszönhetően egyre több motorkerékpáros jelenik meg az utakon, amellyel megnövekedhet a baleseti helyzetek kialakulásának lehetősége.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A motorkerékpáros balesetek megelőzése érdekében fontos, hogy a motorosok fokozott óvatossággal közlekedjenek, és soha ne feledjék, hogy a közúti közlekedés védtelen közlekedői közé tartoznak – hívta fel rá a figyelmet a rendőrség.

Ezért is nagyon fontos, hogy a motorkerékpárosok – néhány hónap vezetés kihagyást követően – ne csak magukat, hanem járműveiket is készítsék fel a közlekedésre és ellenőrizzék azok műszaki állapotát.

A rendőrség felhívja a motorkerékpárosok figyelmét, hogy:

  • kizárólag kifogástalan műszaki állapotú, és biztonságtechnikailag is megfelelő motorkerékpárral közlekedjenek,
  • a közúti közlekedési szabályokat és a sebességhatárokat fokozottan tartsák be (fokozott figyelem például előzés, kanyarodás, egyéb manőverek során),
  • mindenkor az út-, időjárási-, és látási viszonyoknak megfelelően, fokozott figyelemmel közlekedjenek,
  • valamint, de nem utolsó sorban viseljenek bukósisakot és megfelelő védőfelszereléseket, amelyek nagymértékben csökkentik a motorosok gerinc-, és végtagsérülésének, valamint a baleseti halálnak a kockázatát.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában