Helyi kék hírek

2020.04.08. 08:25

Hamisított terméket árulhatott a vásáron a román állampolgárságú nő

A Debreceni Járási Ügyészség iparjogvédelmi jogok megsértésének vétsége miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki hamis márkajelzéssel ellátott függönyt árult.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal illetékes osztályának járőrei 2019. augusztus 17-én ellenőrzést folytattak a Hortobágyon megrendezett Hídi vásáron.

Az ellenőrzés során próbavásárlást tartottak a vádlottnál is, akitől 25 méter, híres márkanévvel ellátott függönyt vásároltak. Az asszony nem tudta igazolni a termék eredetét, továbbá a védjegy jogosultjától sem rendelkezett engedéllyel a termék értékesítésére.

A lefolytatott nyomozás során feltárták, hogy a vádlott által árusított termékek a vásárlók megtévesztésére alkalmas hamisítványok, melyek az eredeti védjeggyel összetéveszthetőségig hasonlóak, azonban a jogosult a védjegyek használatára nem adott engedélyt.

A nő a bűncselekménnyel közel 650 ezer forint vagyoni hátrányt okozott a védjegyjogosultnak.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlottal szemben iparjogvédelmi jogok megsértésének vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban az ügyészség arra tett indítványt, hogy a járásbíróság a vádlottal szemben az ügyiratok tartalma alapján, tárgyalás lefolytatása nélkül próbára bocsátás intézkedést alkalmazzon, továbbá az eljárás során lefoglalt, hamis márkanévvel ellátott függönyt kobozza el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában