Helyi kék hírek

2020.04.08. 08:25

Hamisított terméket árulhatott a vásáron a román állampolgárságú nő

A Debreceni Járási Ügyészség iparjogvédelmi jogok megsértésének vétsége miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki hamis márkajelzéssel ellátott függönyt árult.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal illetékes osztályának járőrei 2019. augusztus 17-én ellenőrzést folytattak a Hortobágyon megrendezett Hídi vásáron.

Az ellenőrzés során próbavásárlást tartottak a vádlottnál is, akitől 25 méter, híres márkanévvel ellátott függönyt vásároltak. Az asszony nem tudta igazolni a termék eredetét, továbbá a védjegy jogosultjától sem rendelkezett engedéllyel a termék értékesítésére.

A lefolytatott nyomozás során feltárták, hogy a vádlott által árusított termékek a vásárlók megtévesztésére alkalmas hamisítványok, melyek az eredeti védjeggyel összetéveszthetőségig hasonlóak, azonban a jogosult a védjegyek használatára nem adott engedélyt.

A nő a bűncselekménnyel közel 650 ezer forint vagyoni hátrányt okozott a védjegyjogosultnak.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlottal szemben iparjogvédelmi jogok megsértésének vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban az ügyészség arra tett indítványt, hogy a járásbíróság a vádlottal szemben az ügyiratok tartalma alapján, tárgyalás lefolytatása nélkül próbára bocsátás intézkedést alkalmazzon, továbbá az eljárás során lefoglalt, hamis márkanévvel ellátott függönyt kobozza el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában