fellebeztek

2020.03.02. 13:30

Másodfokra kerül a villamosvezető ügye

A vádlott a törvényes határidőn belül fellebbezést nyújtott be a Debreceni Járásbíróság döntésével szemben, így az nem emelkedett jogerőre.

Fotó: Matey István, archívum

A fellebbezésében nem jelölte meg annak irányát (például enyhítés végett fellebbez-e), erre tekintettel másodfokon az ügy teljes revíziójára kerül majd sor a Debreceni Törvényszéken – közölte érdeklődésünkre dr. Dobó Dénes, a Debreceni Törvényszék sajtószóvivője annak a villamosvezetőnek az ügyében, akit az elsőfokú bíróság elmarasztalt február 19-ei döntésével.

A Debreceni Járásbíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki maradandó fogyatékosságot és tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétségében, ezért őt 1 év 8 hónap fogházban végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte, amelynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette. A bíróság a vádlottat 2 év 6 hónapra eltiltotta a vasúti jármű vezetésétől, továbbá kötelezte a 672 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére. A bíróság tanúk és szakértői vélemények alapján bizonyítottnak vélte, hogy a vádlott által vezetett villamos a számára tilos jelzésben hajtott be a kereszteződésbe 2018. június 6-án, és ezzel súlyos balesetet okozott. A február 19-én kihirdetett ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője 3 nap gondolkodási időt kért, majd – ahogyan a szóvivő most közölte – fellebbezést nyújtott be.

SzT

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában