Sziréna

2020.02.18. 10:32

Vádat emeltek egy szoboszlói fürdőben történt lopás ügyében

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki a hajdúszoboszlói gyógyfürdő területén lopott mobiltelefont és készpénzt.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A vádirat szerint a sértett és családja 2019. július 4-én a hajdúszoboszlói gyógyfürdőben tartózkodott, 18 óra körüli időben csomagjaikat az egyik medence mellett őrizetlenül hagyták. Ezt észlelve a vádlott odament és kivette a sértett hátizsákjából az övtáskát, majd abból a benne lévő pénztárcát, amelyben 4 ezer forint készpénz, bankkártya és közokiratok voltak. A hátizsák mellett a vádlott észrevette a sértett édesanyjának táskáját, amelyből ellopott két 60 ezer forint értékű telefont, melyek szintén a sértett tulajdonában álltak. Ezt követően a vádlott eltávozott a gyógyfürdőből, és az övtáskát a benne lévő okiratokkal és bankkártyával együtt egy környékbeli padon hagyta. A hajdúhadházi férfi a későbbiekben az interneten hirdette meg eladásra a két mobiltelefont, majd néhány nap elteltével Debrecenben azokat 30 ezer forintért eladta egy ismeretlen személynek – tájékoztatott a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

A vádlott által a sértettnek okozott közel 67 ezer forint kárból a két mobiltelefon lefoglalásával és a sértettnek történő visszaadásával 60 ezer forint megtérült. Az eljárás során a sértett polgári jogi igényét előterjesztette a meg nem térült kár vonatkozásában – olvasható a Főügyészség közleményében.

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség a vádlott ellen kisebb értékre, több közokirat és készpénz-helyettesítő fizetőeszköz egyidejű elvételével elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon. A vádiratban elzárás büntetés kiszabására és vagyonelkobzás alkalmazására tett indítványt, továbbá indítványozta, hogy a járásbíróság a sértett által előterjesztett polgári jogi igényt érdemben bírálja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában