sziréna

2020.01.20. 10:10

Libanoni férfit és körözött motort fogtak a határrendészek

A határátkelőknél és a megyeszékhelyen is több ízben intézkedtek a rendőrök hétvégén.

Fotó: police.hu

Körözött motort találtak a teherautón

Kilépésre jelentkezett a létavértesi határátkelőnél egy román állampolgár az általa vezetett tehergépjárművel január 19-én 6 óra körül. A rendőrök ellenőrizték a sofőr, valamint a járművön szállított KTM típusú motorkerékpár dokumentumait is, amely alapján megállapították, hogy a motort az Egyesült Királyság körözi. A rendőrök a férfit előállították, a motorkerékpárt pedig lefoglalták – tette közzé a police.hu.

Egy libanoni férfi sétált a 48-as főút mentén

A Nyírábrányi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai a 48-as számú főúton járőröztek 2020. január 19-én 6 óra körül, amikor igazoltattak egy férfit, aki a főút mentén gyalogosan közlekedett. A libanoni állampolgár a rendőröknek nem tudta igazolni Magyarország területén való jogszerű tartózkodását – tájékoztatott a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság.

A hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a rendőrök a 22 éves férfit idegenrendészeti eljárás lefolytatása érdekében előállították, majd aznap 15 órakor – meghallgatását követően – átadták a román hatóságnak.

Fiatal férfiakat állítottak elő Debrecenben

A debreceni járőröknek január 19-én 11 óra 30 perc körül olyan információ jutott a tudomásukra, miszerint körözött férfi tartózkodik egy Farkas utcai ingatlanban. A rendőrök a helyszínre mentek és igazoltatták a 30 éves helyi lakost, amely során kiderült, hogy vele szemben a Debreceni Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja elfogatóparancsot adott ki – írja a police.hu. Ugyanezen a napon 18 óra 30 perc körül egy másik embert is igazoltattak a Biczó István utcán a körzeti megbízottak. A cívisvárosi egyenruhások megállapították, hogy a 34 éves férfit körözi a Debreceni Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja.

A cívisvárosi rendőrök mindkét személyt előállították a rendőrkapitányságra, majd átszállították a büntetés-végrehajtási intézetbe.

Az elmúlt 24 óra számokban

A police.hu közleménye szerint a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában nem jutott a rendőrség tudomására személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset. A szolgálatot ellátó állomány 4 személyt fogott el, akik közül 2 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, míg 1 személyt a vele szemben érvényben lévő körözés alapján és 1 külföldit az ország területén való jogellenes tartózkodás miatt. A rendőrök 7 személyt állítottak elő, közülük 1 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 4 esetben történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában