Ügyeleti hírek

2019.12.18. 10:45

Villamosbaleset és hármas karambol miatt riasztották a tűzoltókat

A nyírábrányi határátkelőnél pedig rekordgyorsasággal kapcsoltak le egy körözött járművet.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Összeütközött egy villamos és egy személyautó tegnap reggel Debrecenben, a Thomas Mann és a Jerikó utca kereszteződésében. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói elvégezték az áramtalanítást a baleset helyszínén. A karambol során senki sem sérült meg.

Hármas karambol történt Püspökladány külterületén, a 4-es számú főúton tegnap délelőtt. A baleset során két kamion, egy kisbusz és egy személyautó ütközött össze. A püspökladányi és a karcagi hivatásos tűzoltók mellett a Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot riasztották a helyszínre. Az egységek átvizsgálták és áramtalanították a járműveket. A mentőszolgálat hat embert szállított kórházba – tette közzé honlapján a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Az elmúlt 24 óra számokban

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint a rendőrök az elmúlt 24 órában 1, könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek. A szolgálatot ellátó állomány 18 személyt fogott el, akik közül 16 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 2 személyt a velük szemben érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök 15 személyt állítottak elő, közülük 7 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés nem történt megyénkben az elmúlt 24 órában.

Mindössze fél óra

Ennyi idő telt el a német hatóság által kiadott körözés elrendelése és a keresett gépkocsi ellenőrzése között. A nyírábrányi határátkelőhelyen jelentkezett kilépésre december 17-én 19 óra köröl egy külföldi férfi az általa vezetett Ford típusú gépkocsival. A rendőrök ellenőrizték a szír állampolgár adatait, majd a jármű dokumentumait is megvizsgálták. Az egyenruhások megállapították, hogy az gépkocsi körözését a német hatóság aznap – fél órával az intézkedés előtt – elrendelte, ezért azt lefoglalták. A sofőrt a rendőrök jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének gyanúja miatt előállították – tette közzé a police.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában