videóval

2019.11.29. 09:14

Tiltott szerekkel kereskedtek Debrecenben

A rendőrök elfogták a hat dílert, és több fogyasztót is kézre kerítettek – közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság.

Fotó: police.hu

A debreceni rendőröknek olyan információ jutott a tudomására, hogy egy helyi férfi kábítószert és új pszichoaktív anyagot terjeszt. A nyomozók a Cívis Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival közösen 2019. november 25-én elfogták a huszonkét éves férfit, akit kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének meglapozott gyanújával kihallgattak – írja a police.hu.

A bűnügyesek előállították a férfi barátnőjét is, egy huszonnégy éves nőt, aki a megalapozott gyanú szerint a párjával közösen vásárolt tiltott szereket két másik debreceni lakostól, majd miután azt együtt kiporciózták, Debrecenben árulták.

Fotó: police.hu

A Cívis Közterületi Támogató Alosztály munkatársai a másik két terjesztőt – egy huszonhat, valamint egy huszonkilenc éves debreceni lakost – 2019. november 25-én és november 26-án elfogták, majd előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra.

A nyomozás során beszerzett információk alapján felmerült a gyanú még két helyi lakossal szemben is, akiket a rendőrök szintén kézre kerítettek és kihallgattak. Ők a megalapozott gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedtek.

A nyomozó hatóság a hat gyanúsítottat – kihallgatásukat követően – bűnügyi őrizetbe vette, és előterjesztést tett letartóztatásuk indítványozására, amelyet a Debreceni Járásbíróság 2019. november 28-án elrendelt.

A Bűnügyi Osztály munkatársai az ügy felderítése során több, a terjesztőkhöz köthető kábítószer-fogyasztót is elfogtak, és előállítottak a rendőrkapitányságra. Velük szemben kábítószer birtoklása vétség, míg a dílerekkel szemben kábítószer-kereskedelem bűntett és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja az eljárást a Debreceni Rendőrkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában