ügyeleti hírek

2019.11.28. 11:04

Két balesethez is vonultak a megye tűzoltói szerdán

Ugyanakkor gázszivárgás és vakolathullás miatt is riasztották őket.

Gáz szivárgott egy üres telken Hosszúpályiban, a Gergely utcában szerda reggel. A létavértesi önkormányzati tűzoltók mellett a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is a helyszínre vonult. A területet a gázszolgáltató szakembereinek kiérkezéséig a tűzoltók biztosították.

Lehasadt egy tizenkét méter magas fa egyik ága tegnap délelőtt a debreceni Haláp utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók dugólétrán keresztül kézi erővel avatkoztak be.

Aláhulló vakolat veszélyeztette a járókelőket Debrecenben, az Egyetem sugárúton. A törmelék egy négyemeletes társasház utcafronton található homlokzatáról vált le, a fennmaradó, meglazult részeket a városi hivatásos tűzoltók távolították el kéziszerszámok segítségével.

Kisbusz és személyautó ütközött össze Debrecen külterületén, a 35-ös számú főúton tegnap délután. A debreceni hivatásos tűzoltók átvizsgálták és áramtalanították a járműveket. A mentőszolgálat egy embert kórházba szállított.

Árokba borult egy személyautó tegnap délután Derecske külterületén, ahová a berettyóújfalui hivatásos tűzoltókat riasztották. A lánglovagok elvégezték a jármű feszültségmentesítését, egy embert a mentőszolgálat kórházba szállított – tájékoztatta lapunkat a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

Az elmúlt 24 óra rendőri intézkedései

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint a megyei rendőrök az elmúlt 24 órában 5, könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

A szolgálatot ellátó állomány 13 személyt fogott el, akik közül 5 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 3 személyt a velük szemben érvényben lévő körözés alapján, míg 5 külföldit az ország területén való jogellenes tartózkodás miatt. A rendőrök 15 személyt állítottak elő, közülük 7 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 6 esetben történt.

Ezek is érdekelhetik