tragédia

2019.11.14. 08:36

„Debrecen legnépszerűbb Attilája” vesztette életét a hajnali gyalogosgázolásban

Halálos baleset történt csütörtök hajnalban a Rákóczi utca és a Csapó utca kereszteződésében.

Fotó: Vass Attila

Debrecenben, a Rákóczi utca és a Csapó utca kereszteződésében csütörtökön 4 óra 30 perc körül halálos kimenetelű közlekedési baleset történt – írja közleményében a megyei rendőr-főkapitányság. A rendelkezésre álló adatok szerint egy gyalogos férfi kelt át a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen, amikor eddig tisztázatlan körülmények között egy ismeretlen forgalmi rendszámú gépkocsi elütötte, majd elhajtott a helyszínről.

A balesetben a gyalogos olyan súlyosan megsérült, hogy a kórházba szállítását követően életét vesztette, áll a rendőrségi tájékoztatásban.

Információink szerint a balesetben a debreceni belváros ismert alakja, „bólogatós” Attila vesztette életét.

A férfiról, aki az évek alatt szinte a városkép részévé vált, a Debreceni Képeslapok blog több cikket is közölt. „Hálásan köszönte a gőzölgő italt, és mosolyogva forgatta kezében a poharat. Közben pedig szerencsére más jótét lelkek is érkeztek hozzá, és pár kedves szó kíséretében egy kis pénzt is csúsztattak a markába…” – olvasható az egyikben. Ahogy egy 2015-ös posztban fogalmaznak:

„Debrecen legnépszerűbb Attilája hosszú évek óta része a belváros életének. Ha nincs ott, már szinte hiányzik. Ha nem lenne, ki kéne találni.”

Mint a blog is kitér rá, a férfi egyik ismertetőjele volt, hogy gyakran zenét hallgatva bólogatott.

Gyűlnek a mécsesek Attila egykori törzshelyén | Fotó: Vass Kata

A sofőr és szemtanúk jelentkezését várják

A Debreceni Rendőrkapitányság kéri az ismeretlen gépkocsi sofőrjét, illetve azokat, akik a balesetet látták, jelentkezzenek személyesen a Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán (Debrecen, Sámsoni út 149. szám), vagy telefonon tegyenek bejelentést a nap 24 órájában elérhető 06-52/457-040-es telefonszámon, az ingyenesen hívható 06-80/555-111-es Telefontanú zöldszámán illetve a 112-es központi segélyhívó számon.

A bejelentő személyét a rendőrség mindig bizalmasan kezeli.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában