balesetmegelőzés

2019.11.22. 08:48

Erős érzelmek állnak a biztonság szolgálatába

A közlekedésbiztonsági program a fiatal járművezetőket és az autóban utazó fiatalokat célozza meg.

Közlekedésbiztonsági előadást tartott középiskolásoknak a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága, a Debreceni Törvényszék, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és az Országos Mentőszolgálat Debreceni Mentőállomása közösen november 19-én a Debreceni Törvényszéken.

Az egyedülálló baleset-megelőzési program az Egyesült Királyság és Németország után Magyarországon Hajdú-Bihar megyében indult el elsőként 2013-ban, amely kifejezetten a középiskolás korosztályt célozza meg. Az előadáson Suba István rend­őr százados, a Hajdú-Bihar Megyei Baleset-megelőzési Bizottság titkára, Horváth István, a Debreceni Mentőállomás mentőápolója és dr. Tóth Ildikó, a Hajdúböszörményi Járásbíróság elnöke az általuk képviselt hatóságok szemszögéből mutatták be és képekkel, videókkal szemléltették a halálos közúti közlekedési baleseteket, illetve azok hátterét – adta hírül a megyei rendőr-főkapitányság.

Személyes történetek

A program a fiatal járművezetőket és az autóban utazó fiatalokat célozza meg. A módszer lényege, hogy megismerjék a közlekedési balesetek elkerülésére szolgáló lehetőségeiket, fokozottabban figyeljenek a kockázatokra, és tudjanak helyesen reagálni mások veszélyes magatartására. Az előadások célja, hogy erős érzelmeket ébresszen a fiatalokban oly módon, hogy az előadók személyes történeteiket baleseti képekkel, valamint videókkal egészítik ki, ezzel fokozva az érzelmi hatást.

HBN

Ezek is érdekelhetik