beköszönt a tél

2019.11.30. 09:07

Az utakon is készülni kell a hideg időre

Az időjárás előrejelzések szerint napról napra hidegebb időre számíthatunk Hajdú-Bihar megyében. Fel kell készülni a közlekedőknek is a téli időjárásra, a mínuszokra és akár a havazásra is.

A téli időszak a balesetek megelőzése érdekében tudatos felkészülést és fokozott óvatosságot, figyelmet igényel a közlekedés résztvevőitől. Fontos, hogy mindenki alkalmazkodjon a megváltozott körülményekhez, mivel a balesetek egyik jellemző oka, hogy a járművezetők nem az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően vesznek részt a forgalomban – hívta fel rá a figyelmet a rendőrség.

A járművek téli felkészítése szintén elengedhetetlen. A gépjárműveket ajánlatos alaposan átnézni, megvizsgálva minden biztonsági berendezést és tartozékot. A műszaki biztonság legalapvetőbb követelménye a fékek, a futómű és a gumiabroncsok kifogástalan állapota. Minden esetben csak jól felkészített, biztonságos, megfelelő műszaki állapotú járművel induljanak útnak!

A gépkocsivezetőknek figyelemmel kell lenniük a megnövekedett fékútra, a gumiabroncsok csökkent tapadására, ezért ajánlott nagyobb követési távolságot tartani és a megváltozott időjárási viszonyok miatt – amikor a hőmérséklet +7 fok alá esik – ajánlott a gépjárműveken a gumiabroncsokat télire cserélni.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ezúton is kéri a közlekedőket, hogy a megváltozott időjárási viszonyoknak megfelelően, fokozott figyelemmel és körültekintően közlekedjenek.

Ezek is érdekelhetik