a kiképzés egy napja

2019.10.09. 17:10

Drog, fegyverek, veszélyes bűnözők: a debreceni alakulatra bármikor szükség lehet

A Hajdú-Bihar Megyei Cívis közterületi támogató alosztály az ország keleti régiójában, debreceni központtal, a kevésbé mindennapos, speciális képességeket igénylő feladatok végrehajtásából veszi ki részét. A Zsaru Magazin most végigkövette az alosztály egy kiképzési napját.

Fotó: Marosfalvi Péter / Zsaru Magazin

Az alosztály, képzettségéből adódóan, részt vesz kábítószerrel kapcsolatos bűnözők felkutatásában és elfogásában, személy- és objektumvédelmi feladatok végrehajtásában, veszélyes bűnözők szállításában, jelentős mennyiségű kábítószer, lőszer, lőfegyver és robbanóanyag kíséretében. Bevethetők csapatszolgálati munkákban, valamint az illegális migráció elleni tevékenységekben – írja a Zsaru Magazin.

Hogy megfelelhessenek a különleges elvárásoknak, rendszeres képzésekkel, gyakorlatokkal készítik fel magukat a hivatásuk során előforduló szituációkra. Egy képzési napon belül elméleti felkészítés, éles lőgyakorlat távcsöves puskával és maroklőfegyverrel, intézkedéstaktikai szimuláció, egységmozgások elfogó kutyával és épületharcászat ugyanúgy részei a programnak, mint a súlyzós, aerob és crossfit jellegű testedzés.

Fotó: Marosfalvi Péter / Zsaru Magazin
Fotó: Fotó: Marosfalvi Péter / Zsaru Magazin
Fotó: Fotó: Marosfalvi Péter / Zsaru Magazin

A rendszeres gyakorlásnak és felkészülésnek hála a Cívis kta magabiztosan tud reagálni a nem kívánt, váratlan eseményekre is – áll a rendőrségi lap cikkében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában