Sziréna

2019.07.05. 13:21

Térfigyelő kamera vezette forró nyomra a hajdúnánási rendőrt

A szolgálaton kívüli nyomozó egy videófelvétel alapján ismerte fel az elkövetőt.

Fotó: Police.hu

A rendőrségre 2019. július 3-án 17 óra körül érkezett bejelentés arról, hogy Hajdúnánáson, az Ady Endre körúton elloptak egy lelakatolt kerékpárt. A rendőrök a helyszínre mentek, ahol adatgyűjtést végeztek, és beszerezték a körút térfigyelő kameráinak felvételeit. A videók alapján a nyomozók pontos személyleírást kaptak az elkövetőről, egy 60 év körüli férfiról – írja a Police.hu.

A Hajdúnánási Rendőrkapitányság egyik nyomozója 2019. július 4-én, a kora esti órákban szolgálaton kívül volt, amikor figyelmes lett egy férfira, akinek a ruházata, külleme és a testtartása is nagyon hasonlított a felvételen látott elkövetőére. A rendőr szolgálatba helyezte magát, és igazoltatta a férfit, aki rövid beszélgetést követően elismerte, hogy ő lopta el a biciklit. A nyomozó értesítette a kollégáit, akik előállították a 69 éves férfit, majd gyanúsítottként kihallgatták. Vele szemben lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A nyomozók kutatást tartottak a gyanúsított házában, ahol megtalálták az eltulajdonított biciklit, amit lefoglaltak, majd visszaadtak a tulajdonosának.

Visszakerült tulajdonosához az ellopott kerékpár
Fotó: Police.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában