Időjárás

2023.06.02. 07:32

Folytatódik a kora nyári időjárás

A felhők ritkán takarják majd el a napot.

20230429 Hajdúszoboszló Strandnyitó ünnepség. Fotó: Tóth Imre TI Hajdú-Bihari Napló

Fotó: TÓTH IMRE

Kellemes, napsütéses idővel indult a hét utolsó munkanapja Debrecenben és Hajdú-Biharban egyaránt. A hőmérséklet 10 és 26 fok között alakul, a délelőtti órákban elszórtan eső zavarhatja meg a napsütést. A szél mérsékelt lesz, ugyanakkor továbbra is erős UV-sugárzásra kell készülni. 

A Köpönyeg országos előrejelzése szerint sok napsütésre, kevés gomolyfelhőre számíthatunk. Az ország déli felén szórványosan lehet zápor, vagy zivatar. Délutántól az északi, északkeleti szél megerősödik. 25 és 30 fokos meleg lesz.

A hidegfronti hatás mellett a helyenként megélénkülő szél és helyi záporok, zivatargócok miatt tapasztalható légnyomás ingadozás sokaknak okozhat kellemetlenséget. Az olyan általános tünetek mellett, mint a tartós, migrénes fejfájás, ingerlékenység, alvászavar, koncentrációs problémák várhatóan erősödni fognak a krónikus betegségek tünetei is. Az arra érzékenyeknél vérnyomás ingadozás, szédülés jelentkezhet. A korábbi műtéti hegek, csonttörések érzékennyé, fájdalmassá válhatnak. Ajánlott esernyőt, esőkabátot is magunkkal vinni! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!