Előrjelzés

2023.05.26. 07:47

Szép idő lesz, de azért érhet minket meglepetés pénteken

Illusztráció

Forrás: MW-archív

Pénteken a többórás napsütés mellett megnövekszik a gomolyfelhőzet, és délután főleg a középső tájakon alakul ki zápor, zivatar. Az északnyugati szél megélénkül. 22-27 fok várható – olvasható a Köpönyeg.hu országos előrejelzésében.

A meteorológia portál jelzése szerint Debrecenben a legmagasabb hőmérséklet 25 Celsius-fok, a legalacsonyabb pedig 11 Celsius-fok körül alakul.

Az orvosmeteorológiai jelentés szerint gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A megfigyelések alapján ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!