Időjárás

2023.05.30. 07:33

Nem lesz felhőtlen az idő, de fázni senki nem fog

Egy hűsítő ital mindenkinek jól jön majd

Forrás: Napló-archív

Borús, felhős időre, de ugyanakkor kellemes hőmérsékletre ébredhettek a debreceniek és a hajdú-bihariak a hét első munkanapján. A Köpönyeg előrejelzése szerint várhatóan egész nap hasonló időjárásban lehet részünk, a hőmérséklet 13 és 27 fok között alakul majd, csapadékra csak a késő esti óráktól kell számítani. A szél mérsékelt, az UV-sugárzás viszont nagyon erős lesz a nap folyamán, utóbbi ellen érdemes fokozottan védekezni.

Az országos előrejelzés szerint a többórás napsütés mellett erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és több helyen alakul ki zápor, zivatar. Az északkeleti szél megélénkül. 24-25 fok körül alakul a hőmérséklet.

Fronthatás nem terheli szervezetünket. A helyenként megélénkülő szél és helyi záporok, zivatargócok miatt tapasztalható légnyomás ingadozás sokaknak okozhat kellemetlenséget. Az olyan általános tünetek mellett, mint a tartós, migrénes fejfájás, ingerlékenység, alvászavar, koncentrációs problémák várhatóan erősödni fognak a krónikus betegségek tünetei is. Az arra érzékenyeknél vérnyomás ingadozás, szédülés jelentkezhet. Ajánlott esernyőt, esőkabátot is magunkkal vinni, mert elázás esetén magas a megfázás, felfázás esélye!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!