Időjárás

2023.04.02. 08:39

Nem a kirándulásnak kedvez az idő vasárnap Debrecenben

Napközben előbújhat néha a Nap, ám túlnyomóan felhős időre számíthatunk.

Erősen felhős idő várható, csapadék is előfordulhat

Forrás: Napló-arcív

Észak felől erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan várható zápor, zivatar. Néhol jégdara zápor is lehet. Az északi szél egyre inkább megerősödik, heves záporok, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. Erős hidegfront érkezik. 11-16 fok lesz – tudatta a köpönyeg.hu előrejelzésében.

Vasárnap is kitart a szeszélyes időjrás Debrecenben, mellyel az április hónap indult. Napközben a legmagasabb hőmérséklet 13 Celsius-fok lehet, éjszaka pedig 0 Celsius-fokig is lecsökkenhet a hőmérséklet. Erősen felhős idő várható, csapadék is előfordulhat.

Erős hidegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!