Eddig kellett várni az igazi télre

2023.02.03. 20:17

Semmi más, csak pár szuper hangulatfotó a behavazott Debrecenről

Ez a mennyiség talán már a szánkókat is elbírja.

Forrás: Czinege Melinda

Nem tévedtek a meteorológusok, valóban elérte Hajdú-Bihar megyét is a pénteki havazás, amely Debrecenbe például kövér pelyhekkel, viszonylag nagy intenzitással érkezett meg valamikor a munkaidő vége felé. Okozott is fennakadásokat, melyek közül a leglátványosabb minden bizonnyal ez a Sámsoni úton történt hókotrós baleset volt. Ide kapcsolódik még, hogy az időjárási körülmények miatt a délutáni müncheni járat sem tudott landolni a vármegyeszékhely repterén, vissza kellett indulnia Németországba. 

Fotóriporterünk az esti órákban szétnézett a belvárosban, és készített képeket többek között a Nagytemplomnál, a Kossuth utcán és a Csapó utcai sétálóövezetben is, lentebb ezeket láthatják egy galériában.

A hóból, mint ahogy ezen az esti órákban készített videón látni, Józsára is jutott bőven.

Az AKSD valamivel délután 4 után kezdett hozzá nyolc járművel a tömegközlekedési járművek útvonalai, valamint a fő gyűjtőutak síkosságmentesítéséhez. Mint azt honlapjukon közölték, este héttől már hótolást is végeznek, ugyancsak nyolc munkagéppel.

Mi lesz ezután?

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint éjjel szakadozottá válik, szombaton pedig mindenhol csökken a felhőzet. Szombaton keleten nagyobb, nyugaton kisebb eséllyel alakulhat ki zápor, hózápor. A délnyugati, nyugati szél egyre inkább megerősödik, éjjel északira, északnyugatira fordul, és előbb a Dunántúlon, holnap napközben már többfelé kísérik viharos, helyenként erősen viharos széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +4 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 1, 6 fok között valószínű.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!