Időjárás

2023.02.03. 16:54

Pénteki havazás: nyolc járművel takarítja az AKSD a debreceni utakat

Só és homok keverékével csúszásmentesítenek.

Forrás: illusztráció / Napló-archív

Reggel már írtunk a péntekre várható havazásról, ez végül a délutáni órákban Hajdú-Biharba, azon belül Debrecenbe is megérkezett.

A helyzetre az AKSD is reagált: mint honlapjukon írták, 16.20-kor munkatársaik és a lakosság jelentették az önkormányzat illetékeseinek, hogy 0 fok mellett enyhe havazás, síkosság észlelhető az egész város területén.

Az önkormányzat a tömegközlekedési járművek útvonala, valamint a fő gyűjtőutak só és homok keverékével történő síkosságmentesítését rendelte meg a vállalattól, amely 8 gépjárművel végzi a munkát.

A havazás Nádudvart is elérte, ezt az olvasói fotót 17 óra előtt nem sokkal kaptuk.

Forrás: Makula Dániel

Mi várható?

Az Országos Meteorológiai Szoltálat figyelmeztető előrejelzése szerint, ami a hóesést illeti, a kelet felé haladó csapadékzónából a legtöbb helyen eleinte még havazás, majd egyre inkább havas eső, eső várható. A keleti, északkeleti határ közelében és az Északi-középhegységben maradhat végig havazás a fő csapadékforma. Átmenetileg lepel-3 cm-es hóréteg alakulhat ki, azonban a Dunakanyar, a Budai-hegység és az Északi-középhegység magasabban fekvő részein, illetve az északkeleti tájakon 5 cm körüli, esetleg azt meghaladó vastagságú hótakaró kialakulására is esély nyílik. Az enyhülés hatására (az északkeleti tájak és a magasabb csúcsok kivételével) gyorsan el is olvad a hótakaró.

Nagy szél is várható, erre a meteorológusok és a Magyar Közút is külön figyelmeztetett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!