Időjárás

2023.01.17. 08:09

Nem kegyelmez az időjárás: sok csapadékra kell számítani

Forrás: Illusztráció / Napló-archív

Debrecenben és Hajdú-Biharban egyaránt esősen indult a reggel, ám a délelőtt folyamán néhány órára felszakadozhat a felhőzet. Azonban sokáig nem örülhetünk ennek, hiszen délután ismét megnövekszik a felhőzet, a Köpönyeg előrejelzése szerint további csapadékra van kilátás. A hőmérséklet 5 és 10 fok között alakul. 

Az országos előrejelzés szerint reggelig, keleten délelőttig tartó eső után átmeneti szünet következik pár órás napsütéssel; majd délután délnyugat felől újabb felhősödés, estétől esőzés kezdődik. A hegyekben késő este havas eső, akár hó is lehet. A délnyugati szél megerősödhet. 5 és 12 fok között alakul a hőmérséklet.

Kettős fronthatás terheli szervezetünket. A melegfrontra érzékenyekre gyakorol kifejezettebb stresszt az időjárás. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság, csökkenhet a teljesítőképességük. A szív-és érrendszeri betegeknél gyorsabbá válhat a szívműködés, emelkedhet a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam (agyvérzés) és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások (szívinfarktus). A megfigyelések szerint a hidegfrontra érzékenyeknél a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő fejfájás alakulhat ki, valamint a stroke kialakulásának kockázata is fokozottabb lehet. Az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet és a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!