Időjárás

2023.01.14. 08:58

Felejtsük el a kirándulást, az időjárás nem lesz kegyes

Forrás: Napló-archív

Ismét borúsan kezdődött a nap Debrecenben és Hajdú-Biharban egyaránt, és a folytatás sem lesz sokkal derűsebb, néhol elszórtan esőre is számítani kell. A hőmérséklet 3 és 6 fok között alakul, a szél mérsékelt lesz - derült ki a Köpönyeg előrejelzéséből

Az országos előrejelzés szerint reggelig többfelé, majd egyre inkább csak a Tiszántúlon várható záporeső. Napközben északnyugat felől csökken a felhőzet, kisüt a nap, de keleten egész nap borús maradhat az idő. Az északnyugati szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik. 5-10 fokos enyhe idő lesz.

Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!