Időjárás

2022.11.16. 07:44

Nem sok jót tartogat szerdára az időjárás

Borús, igazi őszi időre van kilátás.

Forrás: Illusztráció / Napló-archív

A reggeli köd a délelőtt folyamán megszűnik, az eső viszont az előrejelzések szerint egész nap velünk marad, napsütésre nem számíthatunk. A hőmérséklet 5 és 11 fok között alakul, a szél mérsékelt lesz - derül ki a Köpönyeg előrejelzéséből

Az országos előrejelzés szerint a nap első felében ködfoltos, borult időre számíthatunk szitálással, ködszitálással. A déli óráktól délnyugat felől délen és délkeleten egyre többfelé ered el az eső. Az északnyugati szél megélénkül. 7 és 12 fok között alakul a hőmérséklet.

Gyenge hidegfronthatás terheli szervezetünket. Az arra érzékenyeknél hidegfronti hatásra jellemző tünetek jelentkezhetnek: feszültebbek, idegesebbek lehetnek, romolhat a koncentrációképességük, ami a balesetveszélyt is fokozza. A megfigyelések szerint ilyenkor a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő, görcsös fejfájás alakulhat ki. Az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet és a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek. A párás, ködös idő a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek. A nedves, párás időben könnyebben terjednek a cseppfertőzéssel fertőző vírusok, ezért nő meg ilyenkor a légúti megbetegedések száma. Különösen fontos a fertőzések elleni védekezés, a fokozott higiénia. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!