Időjárás

2022.11.08. 07:43

Köd előttünk, köd mögöttünk, nem sok jóra számíthatunk

Igazi őszi, borongós, szürke időben lesz részünk.

Forrás: Illusztráció / Napló-archív

Kedden a ködös reggel után néhány órára akár még a nap is kisüthet Debrecenben és a megyében. A szél mérsékelt marad, a hőmérséklet 7 és 13 fok között alakul. 

A Köpönyeg országos előrejelzése szerin reggelre szinte mindenhol rétegfelhő, illetve köd képződik, mely egész nap kitarthat. Lesznek azonban (főleg délen) derűsebb tájak is. Ködszitálás előfordulhat. 10 és 17 fok között alakul a hőmérséklet - a felhőzettől függően. A délies szél csak néha élénkül meg.

Folytatódik a frontmentes, őszi időjárás. A légköri változások nem befolyásolják számottevő mértékben szervezetünk működését. A hajnali gyenge fagy, illetve párás levegő a krónikus ízületi megbetegedésben szenvedők tüneteit erősítheti, a beteg testrész fájdalma fokozódhat, illetve mozgástere beszűkülhet. Az érintett végtagok ébredés utáni alapos átmozgatása sokat javíthat a tüneteken. A párásság a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek. A nedves, párás időben könnyebben terjednek a cseppfertőzéssel fertőző vírusok, ezért nő meg ilyenkor a légúti megbetegedések száma. Különösen fontos a fertőzések elleni védekezés, a fokozott higiénia, a maszk viselése. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!