Időjárás

2022.10.30. 09:04

Úgy tűnik, napsütésre most sem kell számítani

Hideg nem lesz, de napszemüvegre biztosan nem lesz szükségünk.

Forrás: Napló-archív

Debrecenben és a megye többi településén vasárnap is felhős, borús időre kell számítani, csapadék nem valószínű, a szél mérsékelt lesz. A hőmérséklet 7 és 16 fok között alakul majd.

Az országos előrejelzés szerint reggelre sokfelé képződik köd. Elszórtan, de a Tiszántúlon akár nagyobb területen is lehet ködszitálás, mely miatt csúszós útszakaszokra kell készülni. Napközben marad a tartósan borús, párás idő, de délnyugaton és a magasabb hegycsúcsokon napsütés is lehet. Gyenge lesz a szél. 15 fok körül alakul a hőmérséklet - írja a Köpönyeg

Folytatódik a frontmentes, nyugodt, őszi időjárás. A légköri változások nem befolyásolják számottevő mértékben szervezetünk működését. A hajnali gyenge fagy, illetve párás levegő a krónikus ízületi megbetegedésben szenvedők tüneteit erősítheti, a beteg testrész fájdalma fokozódhat, illetve mozgástere beszűkülhet. Az érintett végtagok ébredés utáni alapos átmozgatása sokat javíthat a tüneteken. A párásság a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek. A párás levegő kifejezetten kedvez a légúti fertőzéssel járó megbetegedések terjedésének, ezért várhatóan megszaporodnak a légúti megbetegedések is. Sokaknál (főleg gyermekeknél) jelentkezhet nátha és köhögés. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!