Locsolás, párakapu

2022.06.27. 20:49

Így védekezik Böszörmény a perzselő hőség ellen

Forrás: illusztráció / Shutterstock

A Nemzeti Népegészségügyi Központ az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatait figyelembe véve az ország egész területére vonatkozóan hétfőtől csütörtökig III. fokú hőségriasztást adott ki, emlékeztetett hétfőn Hajdúböszörmény hivatalos Facebook-oldala. A városban a következő óvintézkedéseket vezették be:

  • A közterületeken a reggeli és esti órákban megkezdődött az útburkolat locsolása. Kiemelt helyszínek: Győrössy kert, Tizenhárom vértanú utca, Désány István utca, Kossuth Lajos utca, Petőfi utca, Árpád utca, Korpona utca
  • A lakosság számára a Polgármesteri Hivatal épületében biztosítanak légkondicionált termet, valamint ivóvíz a hivatal portáján rendelkezésre áll munkaidőben.
  • Párakapukat állítottak fel a Bocskai téren

A rendkívüli hőség miatt a vörös kód nevű speciális eljárásrend is életbe lépett, ami azt jelenti, hogy riasztás esetén a bentlakásos szociális intézmények a regionális diszpécserszolgálat jelzésére befogadják az utcán élőket, akik elhelyezése a hajléktalanellátó intézményekben nem megoldható. A szolgálat elérhetőségei itt olvashatók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!