Időjárás

2022.05.03. 17:28

Azért van ennek a borongós időnek szép oldala is

Mint például ez a szivárvány, amely kedd délután Debrecen fölött mutatta meg magát.

Debreceni szivárvány, a Dósa nádor térről nézve | Forrás: Haon

Mutatós szivárványt szúrhatott ki az, aki jó időben kapta fel a fejét a debreceni égboltra kedd délután. Fenti képünk nem túl sokkal 17 óra után, a Dósa nádor téren készült, ahonnan csak az ív egy részét figyelhettük meg egy-két zivatart jelző dörrenés között, de azért így sem volt rossz látvány.

A szivárványt például az Egyetem térről is lehetett látni, onnan nézve így festett:

Forrás: Czinege Melinda

Nem tágítanak a zivatarok

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda éjfélig tartó figyelmeztető előrejelzése szerint egyébként többfelé alakulhatnak ki még zivatarok, amelyek az esti, késő esti órákra jó eséllyel mindenütt megszűnnek. Az erősebb cellákat lokálisan intenzív csapadék, illetve apró szemű (< 1 cm) jég is kísérheti. A zivatarok környezetében átmenetileg erős, esetleg viharos közeli lökések előfordulhatnak.

Szerdán a késő délelőtti óráktól kezdve a maihoz hasonlóan több helyen várható zivatarok kialakulása. Az erősebb cellákat lokálisan intenzív csapadék (> 20 mm), illetve apró szemű (< 1 cm) jég is kísérheti. A zivatarok környezetében átmenetileg viharos közeli lökések is lehetségesek. Az esti órákban várhatóan lecseng a zivatartevékenység.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!