Szeszélyes április

2022.04.03. 06:30

Havas reggelre ébredt Debrecen

A tavaszi idő után ismét beköszöntött a tél.

Virágzó fát borít be a hótakaró

Forrás: Czinege Melinda

Az áprilisra nagyon sokan azt mondják, hogy szeszélyes, és nem is hiába. Az utóbbi napok kora tavaszi időjárása után vasárnap reggelre ismét a havazásé lett a főszerep a megyeszékhelyen. 

Forrás: Molnár Péter

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint azonban napközben a havazást, havas esőt ismét egyre inkább eső váltja fel, ám északnyugat felől fokozatosan csökken a csapadékhajlam, és egyre több helyen vékonyodik, szakadozik a felhőzet. A Dunától keletre azonban még estefelé is maradhatnak vastagabban felhős területek, arrafelé még ekkor is kialakulhat néhol zápor, hózápor. Az északi, északnyugati szelet sok helyütt erős, a Dunántúlon és északkeleten helyenként viharos lökések is kísérhetik. Késő délutántól jelentősen veszít erejéből a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között várható. Késő estére jobbára -4 és +4 fok közé hűl le a levegő.

Forrás: Molnár Péter

A Dósa nádor tér épületeinek a teteje is kifehéredett
Forrás: HAON

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!