Fotókkal

2022.01.09. 13:08

Vastag hótakaró borítja Debrecent, most éri meg igazán téli sétát tenni

Forrás: Czinege Melinda

Az előrejelzéseknek megfelelően többcentis hótakaróval köszöntötte a debrecenieket a hét utolsó napja. A téli táj különösen a Nagyerdőn csalogat egy kis délutáni sétára, a csapadék, ahogy az a lenti fotókon is látszik, a fákon és a talajon is megmaradt.

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt
Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt
Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A lenti galériában még több debreceni fotó várja!

Az utóbbi két év kötelező kelléke, a maszk sem maradhatott le a hóemberről | Fotó: Szoboszlai Endre-archív
Fontos, hogy mindenki kellően védett legyen | Fotó: Szoboszlai Sára-archív

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap esti tartó előrejelzésében az áll, hogy Nyugat felől tovább növekszik, vastagszik a felhőtakaró a Dunántúlon és a középső vidékeken. 

Emellett az Alföldön is újra terjeszkedik a rétegfelhőzet, arrafelé ködös tájak is maradhatnak.

Fátyolfelhők által szűrt napsütés már inkább csak az északkeleti tájakon valószínű. Elsősorban a Nyugat-Dunántúlon fordulhat elő gyenge vegyes halmazállapotú csapadék, főként havazás, havas eső. A Kisalföldön időnként megélénkülhet a déli szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában -2 és +3 fok között alakul, de az Alföld egyes részein ennél több fokkal hidegebb is lehet. Késő este a hőmérséklet többnyire 0 és -3, elsősorban a havas tájakon -4, -7 fokig süllyed.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!